GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışması Katılım Koşulları
 YARIŞMANIN ADI:

Girne Amerikan Üniversitesi 8. Liselerarası Kısa Film Yarışması
 YARIŞMANIN AMACI:

K.K.T.C’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük Amerikan Üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi 29. yılını kutladığı bu anlamlı yılda 8.sini gerçekleştireceğimiz GAU Liselerarası Kısa Film Yarışması’ndaki amacımız, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’den gençleri biraraya getirerek geleceğin yönetmenlerini, yapımcılarını keşfetmek ve yeni dostlukların kurulmasına olanak sağlamaktır.
 GAU LİSELERARASI KISA FİLM YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI
 Yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC sınırları içerisinde lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler katılabilir.
 Filmler en fazla 15 dakika uzunluğunda olmalıdır..
 Filmlerde konu sınırlaması yoktur; ancak Milli Eğitim ilkelerine ve genel ahlak kurallarına uymayan filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.
 Yarışmaya katılacak filmler orijinal formatı ne olursa olsun ‘PAL’ sistemi ile kaydedilmiş olmalıdır.
 Jüri üyeleri, filmleri içerdikleri belirgin teknik hatalar yüzünden eleyebilirler.
 Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi, 4 Nisan 2014’tür. 4 Nisan 2014 tarihine kadar aşağıdaki dökümanların Girne Amerikan Üniversitesi, Üniversite Caddesi, P.K. 5, Karmi Kampüsü, Karaoğlanoğlu, Girne / KKTC adresine gönderilmesi gerekmektedir.
Ön Kayıt Formu (.http://yarismalar.gau.edu.tr adresine online kayıt formu doldurularak yüklenmeleri gerekmektedir)
Eserin 2 Adet DVD kopyası
Filmle ilgili 2 adet siyah-beyaz veya renkli fotoğraf
Filmin özeti (en fazla 100 kelime)
Öğrenci belgesi
 Yarışmaya bireysel ya da grup olarak katılmak mümkündür.Grup olarak katılacaklar gruptan sorumlu bir kişinin ismini belirtmelidir.Öğrenciler yarışmaya birden fazla filmle katılabilir.
 Üniversitemizin televizyonu GAU TV, ve sosyal medya yayın organları yarışmaya katılan her filmin gösterim hakkına sahiptir.
 Jürinin kararına itiraz edilemez.
 Yarışma sonuçları yapılacak jüri toplantısı sonunda belirlenecek ve 11 Nisan 2014 günü Üniversitemizde gerçekleştirilecek törenle, ödüller sahiplerini bulacaktır.
 Yarışma düzenleyicileri ve seçici kurul üyelerinin birinci derece akrabaları yarışmaya katılamazlar.
 Yarışmaya gönderilen eserlerin ve kullanılan görsel malzemenin daha önce sergilenmemiş, yayınlanmamış, ödül kazanmamış ve telif haklarının satılmamış olması gerekmektedir.
 Katılım koşulları bu madde dahil 13 maddeden oluşur.Her katılımcı yarışmanın katılım koşullarını kabul etmiş sayılır.Katılım koşulları sadece yarışmayı düzenleyenler tarafından değiştirilebilir.
 ÖDÜLLER

Yarışmada dereceye giren finalistler ve kendilerine refakat edecek 1 kişi ödül törenine katılmak üzere Girne Amerikan Üniversitesi Girne Kampüsü’ ne tüm masrafları yarışmayı düzenleyen kurum olan üniversite tarafından karşılanacak şekilde misafir olarak katılım hakkı kazanacaktır.

7. Liselerarası Kısa Film Yarışması ödülleri;

Birincilik Ödülü:2000 Euro ve GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl %100 Hazırlık Bursu
İkincilik Ödülü: 1500 Euro ve GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl %100 Hazırlık Bursu
Üçüncülük Ödülü: 1000 Euro ve GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl %100 Hazırlık Bursu

NOT: EĞİTİM BURSUNUN GEÇERLİLİK SÜRESİ 2 SENE OLUP, ÖDÜL ALMAYA HAK KAZAN ÖĞRENCİNİN GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPÜSÜNE ÖSYM VEYA İLGİLİ SINAVLAR İLE YERLEŞTİRİLMİŞ OLMASI GEREKMEKTEDİR.
 YARIŞMAYA SON KATILIM VE ÖDÜL TÖRENİ

Yarışmanın son başvuru tarihi, 4 Nisan 2014 Cuma günüdür.

Yarışmamız, genç sinemacı arkadaşlarımızın alanında uzman kişilerle biraraya geleceği, 11 Nisan 2014 Cuma günü yapılacak olan ödül töreniyle son bulacaktır. Ödül kazanamayan yarışmacılar istedikleri taktirde eserlerini geri alabilirler.
 Geçtiğimiz yıllar kazananlar listesi:

2012-2013

1. “Karakalem”
 Hüseyin Bostan
 Gazimagosa Namık Kemal Lisesi/ KKTC

2. “Semaver”,
 Berk Kuşbeygi
 İstanbul Güngören T.Azaphan Ticaret Meslek Lisesi / İSTANBUL

3. “Yarasa”
 Alinur Tüfekçic Antalya Saime Salih Konca Lisesi / ANTALYA

2011-2012

1. “Mahrumiyet”
 Büşra Aksoy
 İstanbul Başakşehir Lisesi / İSTANBUL

2. “Herhangi Biri”
 Abdullah Harun İlhan
 Özel Malatya Koleji Anadolu Lisesi / MALATYA

3. “Yasal Yasa”
 Saygın Bozkurt
 Metin Nuran Çakallı Anadolu Lisesi / ANTALYA

2010-2011

1. Birincilik ödülüne layık eser bulunamadı.

2. “Elde Var Mutluluk”

1. "Gökyüzü Çok Uzak"
 Ozan Kutdemirel
 Yıldırım Beyazıt Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ANKARA